Logo

Βόλος: Μαθητές δικάζονται γιατί φίμωσαν και βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους στο σχολείο!



 
 

Τρεις δίκες θα διεξαχθούν στα δικαστήρια του Βόλου αναφορικά με την υπόθεση της επανειλημμένης σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου από συμμαθητές του σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016 όταν ο πατριός του 10χρονου κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού και η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει τη διενέργεια, με απόλυτη μυστικότητα, προκαταρκτικής εξέτασης. 

Η πρώτη δίκη για την υπόθεση θα διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018 στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, στο εδώλιο του οποίου έχουν παραπεμφθεί οι τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, κατηγορούνγται για βιασμό από κοινού κατ΄εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση, αδικήματα που τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Οι μαθητές τάξεων του Δημοτικού που θα δικαστούν φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, και φιμώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Στη δικογραφία που θα απαχολήσει το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου περιλαμβάνονται οι καταθέσεις στην ανάκριση των τριών φερομένων ως δραστών,  καθώς και όλο το υλικό που προέκυψε  από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι  όλο αυτό το διάστημα οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.

Σε δίκη οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των κατηγορούμενων μαθητών  

Η δεύτερη δίκη για την ίδια υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τις 14 Μαρτίου 2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, για να δικαστουν για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι δάσκαλοι φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων ότι παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Μέχρι στιγμής εναντίον των δασκάλων δεν έχει επιβληθεί κάποια πειθαρχική ποινή, καθώς αναμένεται πρώτα να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018  αναμένεται να  δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2018 από diretNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά