Logo

Δίκη Siemens: Μπαράζ ερωτήσεων στην Αικατερίνη Τσακάλου για τα ημερολόγια με τις συναντήσεις Χριστοφοράκου



 
 

Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, δέχθηκε την Τρίτη μπαράζ ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και για τη σύμβαση «8002» με τον ΟΤΕ. Στόχος των υπερασπιστών να θέσουν με τις ερωτήσεις τους εν αμφιβόλω την  αξιοπιστία  των ημερολογίων των ετών 1997-1998 που  η μάρτυρας  παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη.

Οι ερωτήσεις έπεσαν «βροχή» στην κ. Τσακάλου κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με πολλούς εκ των συνηγόρων υπεράσπισης να αμφισβητούν  όσα καταγράφονται στα επίμαχα ημερολόγια για τις συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου  το επίμαχο διάστημα, που συμπίπτει με την υπογραφή και έναρξη της υλοποίησης της επίδικης σύμβασης για την ψηφιακοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων του ΟΤΕ.

Οι συνήγοροι εστίασαν στο χρόνο που επέλεξε η μάρτυρας να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα ημερολόγια για τα οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κάποια αναφορά. Η κ. Τσακάλου επανέλαβε απαντώντας ότι δεν γνώριζε καν ότι τα είχε στην κατοχή της μέχρι που τα βρήκε, καθώς και ότι οι καταγραφές σε αυτά αφορούν γεγονότα και αυθόρμητες σημειώσεις επ'αυτών: «Είναι αυθόρμητες σημειώσεις… Είναι γεγονότα είτε βολεύουν είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση της κ. Τσακάλου με τη συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου, η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου για συναντήσεις στο Μαξίμου με τον τότε πρωθυπουργό.

Ο κ. Γκούσκος, συγκεκριμένα,  αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που φαίνεται να καταγράφονται στα ημερολόγια και επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του κ. Σημίτη όσο και της κ. Κωστοπούλου, σε όσα ισχυρίστηκε η κ. Τσακάλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά