Logo

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης του «Έθνους»



 
 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ' αριθμ. 102/2018 απόφασή του απέρριψε την η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), η οποία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής».

Κατά της πτώχευσης τάσσονται οι εργαζόμενοι στις δύο εφημερίδες, τις οποίες πλέον εκδίδει ο όμιλος DIMERA του Ιβάν Σαββίδη στον οποίο έχουν περάσει οι τίτλοι, καθώς και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων .Οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο ανέφεραν ότι πήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Με την απόφασή του το δικαστήριο είπε «όχι» στη διαδικασία πτώχευσης χωρίς να προχωρήσει στην έρευνα των καταγγελιών των εργαζομένων για  «δόλια» πτώχευση, καθώς - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας - δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία. Πρόκειται, για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο κλπ).

Σύμφωνα με νομικούς η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει εκ νέου. Την ίδια στιγμή η εταιρεία παραμένει πρακτικά ανοικτή και οι υποχρεώσεις προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κ.λ.π.) και άλλους πιστωτές εξακολουθούν να "τρέχουν". Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προβούν σε δικαστικές ενέργειες για κατασχέσεις κ.α. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά