Logo

Εξαιρέθηκε από την υπόθεση του Τούρκου στρατιωτικού η πρόεδρος Εφετών, Ευγενία Μυλωνοπούλου



 
 

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών  και η Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου έκαναν δεκτά τα αιτήματα αυτοεξαίρεσης της προέδρου Εφετών, Ευγενίας Μυλωνοπούλου, από τις συνθέσεις τους που θα ασχοληθούν με την υπόθεση του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Συνεπώς, κατά τη συνεδρίαση του Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στις 15 Φεβρουαρίου 2018, οπότε θα συζητηθεί η υπόθεση του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για το θέμα της χορήγησης ασύλου σε αυτόν, θα προεδρεύσει η πρόεδρος Εφετών, Μαρία Γκότση, η οποία υπηρετεί σε άλλο Τμήμα. 

Κατά τη συζήτηση της 15ης Φεβρουαρίου στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών θα κάνει παρέμβαση υπέρ του Τουρκου αξιωματικού ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Επίσης, ως συνήγοροι του Τούρκου στρατιωτικού θα παραστούν οι δικηγόροι από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Νίκος Αλιβιζάτος και Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Υπενθυμίζεται, ότι η  3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim. Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου. Παράλληλα, κατέθηκε και αίτηση ακύρωσης.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο  Θ' Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου, πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Μυλωνοπούλου, η οποία ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση, ενώ παράλληλα ήταν και πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου που εξέτασε την αίτηση ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Η κ. Μυλωνοπούλου ζήτησε την εξαίρεσή της από πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου, ενώ με προσωρινή διαταγή της, ανέστελε  την απόφαση χορήγησης ασύλου του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου και ο στρατιωτικός συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Ωστόσο, η Επιτροπή Προφυγών Ασύλου δεν έκανε δεκτή την αίτηση εξαίρεσης της κ. Μυλωνοπούλου λόγω κωλύματος. 

Στο μεταξύ, 11 πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (οι οποίοι στην πορεία διευρύνθηκαν στους 16) εξέδωσαν ανακοίνωση για τους χειρισμούς της κ. Μυλωνοπούλου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ομάδας, Δημήτρης Παξινός, άσκησε εντονότατη κριτική στη δικαστική λειτουργό. 

Κατόπιν όλων αυτών, η κ. Μυλωνοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης από την υπόθεση του Τούρκου στρατιωτικού στο Εφετείο Αθηνών, αλλά και δεύτερο αίτημα αυτοεξαίρεσης από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου, τα οποία έγιναν δεκτά. 

ΛίΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά