Logo

Σκάνδαλο Novartis: Αιτήματα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελβετία και Κύπρο



 
 

Αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Ελβετία και Κύπρο για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών υπέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζουν να διεξάγουν για το σκάνδαλο Novartis αναφορικά με την αναζήτηση στοιχείων σχετικών με τη θεμελίωση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). 

Υπενθυμίζεται, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή το σκέλος εκείνο της δικογραφίας που αφορά την εμπλοκή πολιτικών (δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών) προκειμένου εκείνη, ως μόνη αρμόδια, να αποφασίσει για την ποινική τους μεταχείριση.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, παράλληλα, άσκησε ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis  εκδίδοντας και διάταξη για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι συνεχίζει την έρευνά της για πολιτικά και μη πρόσωπα ως προς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την  τυχόν διάπραξη ξεπλυματος βρώμικου χρήματος. Στο πλαίσιο αυτού του κομματιού της έρευνας υποβλήθηκαν τα αιτήματα δικαστικής συνεδρομής, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται εξωχώριες εταιρείες και ελέγχονται προσωπικά περιουσιακά στοιχεία πολιτικών και μη προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Δικαστικές πηγές εκτιμούσαν, ότι εάν η Βουλή αποφανθεί ότι τα τυχόν αδικήματα (δωροδοκία, απιστία) των πολιτικών προσώπων έχουν υποπέσει σε παραγραφή η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία που περιλαμβάνει θα αξιοποιηθούν στην έρευνα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδίκημα το οποίο δεν παραγράφεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά