Logo

Αυτές είναι οι ποινές που επέβαλε το Δικαστήριο για το Koriopolis



 
 

Εκδόθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η απόφαση για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες της τριετίας 2008-2011, που έγινε γνωστή και ως «υπόθεση Koriopolis».

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους από τα κακουργηματικά αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Ωστόσο, έκρινε ενόχους 59 από τους 84 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και τους φερόμενους ως βασικούς πρωταγωνιστές.

Ειδικότερα καταδικάστηκαν οι:

Αχιλλέας Μπέος σε φυλάκιση 4 ετών για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση. 

Γιώργος Τσακογιάννης  σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών και χρηματική ποινή 50,000 ευρώ, με αναστολή υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε 1 η και 15η του μήνα, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απόπειρα εκβίασης καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίδικοι στημένοι αγώνες είναι οι εξής: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

 Γιάννης Κομπότης, σε φυλάκιση 30 μηνών  για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4

Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή ο καθένας για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός, σε  φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή  για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση!

Ο Νίκος Παντέλης, σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Άγγελος Τραυλός,  σε φυλάκιση 30 ,μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος,  σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος,  σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνιαγια δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Επίσης, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν οι: 

Βασίλης Καρακούλιας (πράκτορας)  σε συνολική κάθειρξη  7 ετών και 2 μηνών 

Ανδρέας Δημόπουλος (πράκτορας) σε συνολική κάθειρξη 8 ετών και 2 μηινών

Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής) σε κάθειρξη  7 ετών και 2 μηνών

Βασίλης Γεωρτσιάκος (παίκτης στοιχήματος): σε κάθειρξη 8 ετών και 2 μηνών

Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ) σε κάθειρξη 7 ετών και 2 μηνών

Μάκης Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής) σε κάθειρξη 7 ετών

Μιχάλης Τζιβελέκης (πρώην ποδοσφαιριστής) σε κάθειρξη 6 ετών και 2 μηνών

Μαρία Βυθοπούλου σε κάθειρξη 6 ετών και 2 μηνών

Γιώργος Τσεκερίδης σε κάθειρξη 7 ετών και 2 μηνών

Γιώργος Πουλόπουλος σε 3ετή φυλάκιση με τριετή αναστολή

Στάθης Προβατίδης (ποδοσφαιριστής): σε 3ετή φυλάκιση με τριετή αναστολή

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής): σε 3ετή φυλάκιση με τριετή αναστολή

Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τους: Μιχάλη Κουντούρη, Ηρακλή Νύκταρη, Αλέκο Βοσνιάδη και Νίκο Πηρούνια για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά