Logo

Την ενοχή του Άρη Φλώρου για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

Με μία αγόρευση καταπέλτη για τον Άρη Φλώρο η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία για ηθική αυτουργία στην πράξη. 

Η εισαγγελέας, παράλληλα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο Αλβανοί συγκατηγορούμενοι του Άρη Φλώρου ως φυσικοί αυτουργοί στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, με εντολέα τον Άρη Φλώρο. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Άρης Φλώρος, που κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού εκτίοντας την πρωτόδικη ποινή που του επιβλήθηκε για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε ότι  εκείνος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, που κατά το κατηγορητήριο επιχειρήθηκε έξω από το σπίτι του Γ. Αντωνόπουλου στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου 2014. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι οι συγκατηγορούμενοί του, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε, τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα και τον εκβίαζαν για να του αποσπάσουν χρήματα. 

Τα επιχειρήματα του Άρη Φλώρου φαίνεται πως δεν έπεισαν την εισαγγελέα της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της στάθηκε ιδιαίτερα στους συγκατηγορουμένους του επιχειρηματία και κυρίως στο γεγονός ότι τον αναγνώρισαν ως τον άνθρωπο που τους έδωε την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου. 

Η εισαγγελική λειτουργός είπε χαρακτηριστικά:  «Υπάρχει απολογία όπου αναφέρεται ότι έγινε ένα ραντεβού στην Κηφισιά και κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνουν την επίθεση. Αναφέρουν ότι ένας Άρης έδωσε χρήματα για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Τους επιδεικνύεται φωτογραφία του δικηγόρου και τους ζητούν να τον σκοτώσουν έναντι 100.000 ευρώ.

Οι δυο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανάφερε ότι εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός. Καλείται και ο Άρης Φλώρος και αρνείται την εμπλοκή του αλλά έχει ένα αίτημα να βρουν τα ραντεβού στη φυλακή των δυο κρατουμένων γιατί είχε πληροφορίες ότι συναντήθηκε ο Μπάκο με τον Αντωνόπουλο. Από την απάντηση των φυλακών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο». 

Κατά την άποψη της εισαγγελέως, ο Αρης Φλώρος ήταν ο συντάκτης ανώνυμης επιστολής που εστάλη στις 5 Ιανουαρίου του 2017 στον ανακριτή που διερευνούσε την υπόθεση. Ο συντάκτης έγραφε ότι «είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλό και φίλος του Άρμπερ Μπάκο, του Όλντι Ντούλτσε και του Κλοντιάν Λεκοτσάι» κι ότι τα όσα οι Αλβανοί «είπαν σε βάρος επιχειρηματία είναι μια κομπίνα».

«Δεν στέκει στη λογική»

Η εισαγγελέας συνεχίζοντας ανέφερε για την επιστολή: «Άρα αυτός που συνέταξε το κείμενο, αν και παντού μας λέει για τον Κλοντιάν, στην κατακλείδα το υποκείμενο αλλάζει και γίνεται ο Αντωνόπουλος. Άρα θέλει να μας πει ότι ο Αντωνόπουλος έκανε συμφωνία. Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν το Φλώρο.

Ο κατηγορούμενος μάς είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει δύο κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος».

Σχετικά, με τους Άρμπερ Μπακο και Όλντι Ντούλτσε -  που φέρονται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφεριόπουλου, ο οποίος ήταν συνήγορος του Άρη Φλώρου  - η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας, λέγοντας: 

«Η περιγραφή του δράστη της επίθεσης από τον μηνυτή, προσομοίαζε αρκετά στον Όλντι Ντούλτσε και τον περιέγραφε ως ένα από τα άτομα που τον πυροβόλησαν. Στον ανακριτή και στην πρώτη απολογία του παραδέχεται το συμβάν και αναφέρει και τον Άρμπερ Μπάκο», είπε η εισαγγελέας κάνοντας αναφορά και στην ταυτοποίηση γενετικού υλικού του Ντούλτσε με αυτό που εντοπίστηκε στο χώρο της επίθεσης στην Πεντέλη.

Η απόφαση αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά