Logo

ΣτΕ: Στις 4 Μαΐου η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες



 
 

Στις 4 Μαΐου 2018, αντί για την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου όπως είχε προσδιοριστεί αρχικά, αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η συζήτηση των αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η αναβολή της συζήτησης για τις 4 Μαΐου κρίθηκε αναγκαία από τους δύο εισηγητές- συμβούλους Επικρατείας, καθώς δεν έχουν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τα τεχνικά στοιχεία αφορούν τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (7 άδειες), καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών μπορούσαν να χορηγηθούν 16 άδειες.

Επίσης, η αναβολή χορηγήθηκε επειδή το Mega δεν συμμετείχε στην διαδικασία αδειοδότησης και υπάρχει το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας του, με απόφαση του ΕΣΡ. Όμως, η απόφαση του ΕΣΡ, σύμφωνα με τους δύο εισηγητές, υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά