«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας, Εμμανουέλα Κετσιατζή, προτείνοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης να κρίνει ένοχο τον 46χρονο λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της.
Η εισαγγελική λειτουργός κατά την πολύωρη αγόρευσή της, που ολοκληρώθηκε αργά την Παρασκευή, είπε για τον κατηγορούμενο γεωλόγο: «Σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».
Κατά τη μαραθώνια αγόρευσή της - ξεπέρασε τις 7 ώρες - αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικά και επικαλέστηκα μία προς μία όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά την άποψή της οι δύο γυναίκες δηλητηριάστηκαν με αρσενικό το οποίο έριξε ο κατηγορούμενος στο νερό που ήπιαν.
«Η ενεργώς αιτία θανάτου ήταν η οξεία δηλητηρίαση από αρσενικό» υπογράμμισε, ενώ σχολίασε ότι θα «είχαμε το τέλειο έγκλημα» εάν δεν νοσηλευόταν η 34χρονη σύζυγός του στην ΜΕΘ του Παπανικολάου -νοσηλευτικό ίδρυμα όπου η νεαρή γυναίκα κατέληξε τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών από την 85χρονη γιαγιά της- όπως επίσης εάν δεν είχαν φυλαχθεί δείγματα τοξικολογικών εξετάσεων. «Αυτά τα δύο γεγονότα απέτρεψαν το τέλειο έγκλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ότι οι δύο θάνατοι οφείλονται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογενείας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών, επικαλούμενοι όσα υποστήριξαν ειδικοί. Αναφερόμενη στις τροφές είπε ότι οι δύο γυναίκες θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.
Η εισαγγελέας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περιέγραψε ως προβληματικές τις σχέσεις του 46χρονου τόσο με τα πεθερικά του όσο και με τη γυναίκα του, μίλησε για έναν άνθρωπο που ήταν προσηλωμένος στην πανεπιστημιακή του καριέρα, ενώ αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με φοιτήτριά του και με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί.
Χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα ιατρικά και νομικά χρονικά», ενώ κάνοντας αναφορά σε σχόλιο του κατηγορούμενου πανεπιστημιακού στην απολογία του, όταν παρομοίασε το κατηγορητήριο με σενάριο βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, σημείωσε ότι πράγματι η υπόθεση θα μπορούσα να αποτελέσει ένα από τα βιβλία της.
Κατά την εισαγγελική αγόρευση δεν ήταν λίγες οι φορές που αντέδρασε ο κατηγορούμενος. 'Αλλοτε χειροκροτούσε ειρωνικά και άλλοτε παρενέβαινε ζητώντας να προσκομίσει «στοιχεία και αποδείξεις» για να τεκμηριώσει τα λεγόμενα της. «Όλο υποθέσεις κάνεις, που τα ξέρεις όλα αυτά» είπε απευθυνόμενος υποτιμητικά στην εισαγγελέα, για να τον ανακαλέσει στην τάξη η προεδρεύουσα του δικαστηρίου.
Η δίκη διεκόπη και θα επαναληφθεί την Τρίτη (13/3), οπότε το λόγο θα πάρουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2018 από directNEWS.gr