Logo

Ελεύθερος ο 88χρονος που πυροβόλησε τους δύο ληστές στην Γλυφάδα [έγγραφο]



 
 

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 88χρονος συνταξιούχος του Λιμενικού, που πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο ληστές μέσα στο σπίτι του στην Γλυφάδα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία. Όπως υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά αναγκάστηκε να πυροβολήσει επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του. Ποινική δίωξη για ληστεία ασκήθηκε σε βάρος των δύο ληστών που έχουν συλληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 88χρονος στην προανακριτική του απολογία είχε υποστηρίξει ότι τραυμάτισε στα πόδια έναν από τους δύο ληστές με ένα σπαθί τύπου σαμουράι. Ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συνταξιούχος του Λιμενικού, είχε πυροβολήσει τον 28χρονο δράστη αλβανικής καταγωγής με πιστόλι, αφού εντοπίστηκε τραυματισμένος στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο συνεργό του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία.

Ολόκληρη η προανακριτική κατάθεση του 88χρονου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας έχει ως εξής:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά