Logo

«Βοηθήστε με να βρω τα κόκαλα του παιδιού μου» ζήτησε από το δικαστήριο η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου



 
 

«Δολοφόνοι μου σκοτώσατε το παιδί μου. Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ό,τι έγινε!» 

Τα παραπάνω ανέφερε συγκινημένη καταθέτοντας την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και η σορός του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. 

Η κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη  συγκλόνισε με την κατάθεσή της το ακροατήριο, που ήταν γεμάτο από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους τις φωτογραφίες του 26χρονου Μάριου. 

Όπως είπε η μάρτυρας, σπαράζοντας για το χαμό του γιού της, η οικογένεια του κατηγορουμένου, γνώριζε τα πάντα για την περιουσία της. «Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Γνώριζαν ότι είχα 450.000 ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είπε η κυρία Θεοδωράκη και ξέσπασε σε λυγμούς. 

Κατά την κ. Θεοδωράκη οι εφιαλτικές στιγμές για εκείνη και το γιο της ξεκίνησαν στις  9 Αυγούστου του 2012, όταν εκείνη και η μητέρα της ταξίδεψαν μαζί με τον Μάριο στο εξοχικό τους σπίτι στο Διακοφτό. 

Μάρτυρας: «Η μητέρα μου εκ των υστέρων μου είχε πει ότι ο Μάριος κρατούσε στο χέρι το ένα φάκελο... Υπέθεσα ότι μπορεί να είχε μέσα 6.000 ευρώ για τις διακοπές του και άλλες υποχρεώσεις. Ο Μάριος ήταν ο διαχειριστής των οικονομικών μας. Ήταν ο άντρας του σπιτιού, πάντα μετρημένος και φειδωλός με τη διαχείρισή τους. Εκείνη την ημέρα είχε μαζί του μετρητά. Αναζητήσαμε τα χρήματα αυτά και δεν τα βρήκαμε. Μου είπε κοιμηθείτε, έχω κλειδιά, θα αργήσω. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: «κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα...Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας (σ.σ. ο 73χρονος). Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν να περίμενε το τηλεφώνημά μου, απάντησε αμέσως. Της είπα τί συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας της ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. ...Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι δηλαδή ο Μάριος χρωστάει 620 .000 ευρώ...Μια φορά μου είπαν ότι θα θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική». 

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου κλαίγοντας αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιου της με τη σύζυγο του 73χρονου κατηγορουμένου. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν από κοντά με την κατηγορουμένη σύζυγο να της λέει ότι είχε δει τον Μάριο την προηγούμενη ημέρα, «να διασκεδάζει με γκομενάκι και τσιγαράκι και να περνάει καλά». «Μου είπε πως το παιδί μου έπαιρνε ναρκωτικά» είπε και πρόσθεσε: «Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζε». 

Όπως είπε η σύζυγος του 73χρονου, την απέτρεπε από το να πάει στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του γιου της - «Στην αστυνομία υπάρχουν ρουφιάνοι, συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών» της έλεγε. Την ίδια συμβουλή, να μείνει δηλαδή μακριά από την αστυνομία, της έδωσε και ο 73χρονος.

Μάρτυρας:  « Ο κατηγορούμενος μου είπε πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα.Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω γιο μου πίσω. ...Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια....Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο...Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμαι». ...Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω τα λεφτά. Ήμουν ηλίθια. ...Μου ζητούσαν να δώσω όσα χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270.000 ευρώ. ...Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». Τελικά, 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία...Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313.000 ευρώ...Οι αστυνομικοί που είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις...Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί...Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα...

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για πρώτο κατηγορούμενο; 

Μάρτυρας: Ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση. 

Αναφερόμενη στο αίμα του γιου της που βρέθηκε στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου όπου βρέθηκε και γενετικό υλικό του βασικού κατηγορουμένου, είπε:  «Πρέπει να το βάλανε νεκρό το παιδί μου μέσα γιατί το αίμα είχε ροή προς τα κάτω.....Αργότερα βρέθηκε αίμα του Μάριου και μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, καθώς και αποτυπώματα του πρώτου κατηγορουμένου. Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου! Θέλω να με βοηθήσετε!», 
Εισαγγελέας: Όλα θα τα βρούμε αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε.

Μάρτυρας: Εγώ έβαλα τα φίδια και σκότωσα το παιδί μου. Εγώ είμαι υπεύθυνη. Ακόμα τον προστατεύουν ...

Εισαγγελέας: Του έχουν επιβληθεί ισόβια!

Μάρτυρας: Σας παρακαλώ, είστε Δικαιοσύνη, θέλω να μου βρείτε κοκαλάκια παιδιού μου!

Απόντες οι κατηγορούμενοι

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η εκδίκαση της υπόθεσης της εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου  σε δεύτερο βαθμό  διεξάγεται με απόντες τους κατηγορούμενους και κυρίως τον βασικό «πρωταγωνιστή» της, τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής του θύματος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η μητέρα του Μάριου, όπως η ίδια είπε και στο δικαστήριο,  δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή του 73χρόνου, οικογενειακού, τότε, φίλου ο οποίος την έπεισε να μην ειδοποιήσει τις αρχές.  Όμως αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως ο άνθρωπος που συμβουλευόταν ήταν, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Ο 73χρονος κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος που  συνήθιζε να παρουσιάζεται στην Βαρβάρα Θεοδωράκη και στον γιο της ως πράκτορας του CIA και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις.  «Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού», είπε.  μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο η κ. Θεοδωράκη, συμπληρώνοντας πως τα λεγόμενα του 73χρονου, επιβεβαίωναν τόσο η γυναίκα του όσο και οι δυο γιοι του που είναι αστυνομικοί.

Η κ. Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη πως ο  κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει την γνωριμία του με γιο της. «Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία. ...Η μάνα μου, ήταν από τα ίδια χωριά με τον δολοφόνο (από χωριά της Μάνης) και αυτό μας έπεισε...Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη», είπε δακρυσμένη.   Και συμπλήρωσε ότι από  το 2007 και μετά οι σχέσεις του κατηγορουμένου με το γιο της έγιναν πιο στενές. «Επί καθημερινής βάσης μας τηλεφωνούσε. Είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει. Τα τηλεφωνήματα γίνονταν πάντα μέσω viber και από το κινητό της γυναίκας του. Με το παιδί μου και με εμένα ήταν καθημερινή η επικοινωνία», είπε η ίδια στο δικαστήριο. 

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου, καθώς η μητέρα του θύματος δεν άντεξε σήμερα να συνεχίσει την κατάθεσή της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά