Logo

Την ενοχή Μαντέλη για τις μίζες της Siemens πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Την καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πρότεινε στην αγόρευσή του ο εισαγελεας της έδρας  του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η υπόθεση αφορά τη δωροδοκία με 450.000 γερμανικά μάρκα του κατηγορουμένου το 1998 που σχετίζεται με την υπογραφή της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Τα χρήματα αυτά δώθηκαν σε δύο δόσεις από τα μαύρα ταμεία της Siemens, όπως τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του και κατέληξαν στον λογαριασμό με την κωδική ονομασία «Ρόκος», του κουμπάρου του τότε υπουργού.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά δύο φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β' Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε συγεκριμένα κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

«Γιατί ο λογαριασμός ήταν απόρρητος και όχι στο όνομα του; Γιατί να θέλει χρήματα από αγνώστους; Κι αν του έβαζε χρήματα ή Καμόρα και η μαφία; Τί θα έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι; Η ενέργεια του ήταν ούτε ηθική ούτε νόμιμη», είπε ακόμη ο εισαγγελέας. Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά