Logo

Ποινή κάθειρξης 16 ετών στον Θωμά Λιακουνάκο αλλά… παρέμεινε ελεύθερος!



 
 

Ποινή κάθειρξη 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο για το σκάνδαλο της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak από τον στρατό ξηράς. Στην ίδια ποινή καταδικάστηκε το στέλεχος της εταιρείας Sonak, συμφερόντων Λιακουνάκου, Ηλία Αρκουμανέα καθώς και στους πρώην γενικούς γραμματείς του ΥΕΘΑ, Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

Το ίδιο Δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 10 ετών στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Σε όλους τους καταδικασθέντες το Δικαστήριο αναγνώρισε κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όλοι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο εν λόγω αδίκημα.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak από το ΥΕΘΑ ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε αποτύχει στις δοκιμές που είχαν γίνει.

Το Δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε τόσο στο Θωμά Λιακουνάκο όσο και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έτσι, όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά