Logo

Θεσσαλονίκη: Τη σύλληψη αστυνομικών των ΜΑΤ ζήτησε η εισαγγελέας, Εμμανουέλα Κετσιατζή [βίντεο]



 
 

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, παρήγγειλε τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), όπως και του " διοικητή" τους. 

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία δημοσιογράφου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε επίθεση από αστυνομικά όργανα κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο δημοσιογράφος  της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival, Τάσος Ασλανίδης, συγκεκριμένα, είχε υποβάλει μήνυση στο Α.Τ. Λευκού Πύργου μήνυση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ  και κατά του διοικητή των ΜΑΤ των Αθηνών, Σπυρίδωνα Τσίρου. 

Στη μήνυσή του καταγγέλει τη χρήση από αστυνομικούς υβριστικών εκφράσεων κατά διαδηλωτών με υβριστικά χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, ισχυρίζεται πως νωρίτερα από την σε βάρος του επίθεση "ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας: Καλά σας γαμάει ο Τσίπρας κωλοβούλγαροι. Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών και δρούσε υπό τις εντολές του αξιωματικού των ΜΑΤ εξ Αθηνών, κ. Τσίρου"

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του ο δημοσιογράφος επισύναψε στη μήνυσή του και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, που αποδεικνύει, όπως τονίζει, τα όσα υποστηρίζει. 

Η εισαγγελική λειτουργός, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μάλιστα έγινε γνωστό πως ήδη η κ.Κετσιατζή έχει διαβιβάσει αρμοδίως τις κλήσεις για τη σύλληψη των αστυνομικών/ 

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι  ο επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και πρόσθεταν ότι όλοι οι μηνυόμενοι έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και  αναζητούνται, βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας, στα όρια του αυτοφώρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά