Logo

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο των 280 εκατομμυρίων ευρώ



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο αθώωσε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μοναδικοί που κρίθηκαν ένοχοι για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ήταν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου περιελάμβανε ποινές από 13 έως 25 χρόνια κάθειρξη.

Το “σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων” ουσιαστικά κρίθηκε από την δικαιοσύνη ως μη γενόμενο, αφού μετά την αθώωση των κατηγορουμένων για το σκέλος που αφορά στο ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ, την Τρίτη ήρθε η αθώωση και των κατηγορουμένων για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μοναδικοί που κρίθηκαν ένοχοι για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ήταν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Γ. Αποστολίδης και Θ. Πρινιωτάκης. Ο Γιώργος Αποστολίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ειδικότερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους για τις κακουργηματικές κατηγορίες -μεταξύ άλλων- της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης τους τότε προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ) και τους υπεύθυνους των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά