Logo

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οκονομίδης, για υπόθεση απάτης με παιδικούς σταθμούς



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αθώο τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες σχετικές με υπόθεση απάτης, ύψους 710.000 ευρώ, με επίκεντρο τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς, για την χρονική περίοδο 2003-2008.

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο για την ίδια υπόθεση άλλοι έξι κατηγορούμενοι, δύο πρώην διευθύντριες και τέσσερις προεδροι της Δημοτικής Επιχειρήσεις, εκείνης της περιόδου. Όλοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες συνδεόμενες με απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε. και απλή απάτη, κατά περίπτωση, ως φυσικοί, ή ηθικοί αυτουργοί, ή ως απλοί συνεργοί στις προαναφερόμενες πράξεις.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα,  η υπόθεση αφορούσε δίδακτρα που κατέβαλαν γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, υπηρεσίες, που κατά το κατηγορητήριο «παρέχονταν δωρεάν, καθώς ήταν επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό κράτος και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Οι εκατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, υποστηρίζοντας ότι καμία διαχειριστική αρχή ή ελεγκτικός μηχανισμός δεν διαπίστωσε έλλειμμα, ούτε αναζητήθηκε το συγκεκριμένο ποσό από την Ε.Ε.

Οι ισχυρισμοί τους φαίνεται ότι έπεισαν το δικαστήριο που κατέληξε στην απαλλαγή τους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά