Logo

Πλημμύρες στην Μάνδρα: Η Εισαγγελέας καλεί 10 άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους, προχωρά στο τελικό στάδιο της έρευνας, καλώντας να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων, τουλάχιστον, 10 άτομα.

Τις παραγγελίες για την κλήτευση των υπόπτων εξέδωσε η εποπτεύουσα την έρευνα, εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Μεταξύ των ατόμων που καλούνται να καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας. Φέρονται ότι επέτρεψαν σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν ως αποτέλεσμα ή συνέβαλαν στις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και τις μεγάλες καταστροφές, το Νοέμβριο του 2017. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ελέγχονται γιατί δε φρόντισαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους να προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ενώ παράλληλα, εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Με παραγγελία της εποπτεύουσας εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για ενδεχόμενη τέλεση :

· Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

· Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

· Σωματικές βλάβες

· Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Αν και τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος εν τούτοις είναι βέβαιο ότι εφόσον ασκηθούν σε βάρος των εμπλεκομένων ποινικές διώξεις, η δικογραφία θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων.

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη πριν από μερικές ημέρες στην εισαγγελέα κα.

Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που ολοκλήρωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου την έρευνα.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε την ογκώδη δικογραφία, ζήτησε ήδη από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις στα πρόσωπα που θα πρέπει να καταθέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Γενικής επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου απέδιδε πειθαρχικές ευθύνες σε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Πολεοδομίας Ελευσίνας, σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας και ιδιώτες μηχανικούς αλλά δεν απέδιδε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.

Ρ. Δούρου: Έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο

Έτοιμη να συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά