Logo

Σκάνδαλο Αιξωνής: Η εισαγγελέας Μαρία Μαλούχου πρότεινε την απαλλαγή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!



 
 

Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό το «σκάνδαλο της Αιξωνής», πρότεινε την Παρασκευή την απαλλαγή του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της ΝΔ,  Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Μαλούχου, αξιολογώντας, κατά την κρίση της, τα στοιχεία της δικογραφίας σε συνδυασμό με όσα εισέφερε η μακρά ακροαματική διαδικασία, πρότεινε προς το δικαστήριο να κάνει δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου και να τον αθωώσει. 

Η κ. Μαλούχου, επίσης, ζήτησε να απαλλαγεί και η συμβολαιογράφος, Δέσποινα Σεχιώτη και συνεχίζει την αγόρευσή της για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στη δευτεροβάθμια δίκη οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 15 πρωτοδίκως καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.. 

Το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) είχε επιβάλει πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις και πολυετείς ποινές σε τρεις καταδικασθέντες, ενώ σε άλλους είχε επιβάλει πολυετείς ποινές κάθειρξης. Συγκεκριμένα, είχε καταδικάσει τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και άλλους 4 δικηγόρους, 6 συμβολαιογράφους, 2 επιχειρηματίες, έναν πολιτικό μηχανικό και 7 ιδιώτες. 

Το σκάνδαλο αφορά την καταπάτηση εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Η αποκάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης έγινε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Οι ειδικοί-εφέτες ανακριτές στα πλαίσια των ανακρίσεων  εντόπισαν δικαστική απόφαση της κατηγορουμένης για το παραδικαστικό κύκλωμα, πρώην πρωτοδίκη, Αντωνίας Ηλία, με την οποία άνοιγε ο δρόμος για τις μετεγγραφές συμβολαίων, προκειμένου να πωληθεί η επίμαχη δασική έκταση κι έτσι ξετύλιξαν το "κουβάρι" του σκανδάλου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά