Logo

Απαλλακτικό βούλευμα για Μ. Καρχιμάκη και υπαλλήλους της ΕΥΠ



 
 

Δεν θα καθίσουν στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης και δύο πρώην υπάλληλοι της ΕΥΠ για την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα, μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές με το υπ´ αριθμ. 1430/2018 βούλευμά τους έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα. Έτσι, έκλεισαν και το τελευταίο σκέλος της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία περιλάμβανε τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005 και το σχέδιο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τους δικαστές, τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στην παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Στην συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται και το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» - το οποίο είχε διερευνήσει η Δικαιοσύνη ψάχνοντας να βρει αν πράγματι υπήρξε προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή από εξωτερικούς παράγοντες με απόπειρα δολοφονίας του.

Ως προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης η Δικαιοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα πως πράγματι υπήρξε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή, πλην όμως αυτή έγινε από άγνωστους δράστες. Η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη που διαπράχθηκε ως προς αυτό, πάντα, το σκέλος της δικογραφίας είναι αυτή των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, δηλαδή της “συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα”

Στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας, σε δίκη έχει παραπεμφθεί ένα πρόσωπο, ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της CIA Γουϊλιαμ Μπάζιλ. H παραπομπή του αφορά στην υπόθεση των περίφημων τηλεφωνικών υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αυτές της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας. Ο Αμερικανός πράκτορας φέρεται να οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και μελών του υπουργικού του συμβουλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά