Logo

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανέβαλε την Παρασκευή για τις 16-1-2019 τη δίκη των πέντε Αλβανών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τη  δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε πριν από, περίπου,  ένα χρόνο μέσα στο γραφείο του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 και είχε ήδη διακοπεί δύο φορές - την πρώτη φορά για τις 27 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη για σήμερα 5 Οκτωβρίου - χωρίς να φτάσει στην έναρξη της εξέτασης μαρτύρων - καθώς κάποιοι εκ των κατηγορουμένων είχαν εμφανιστεί χωρίς νομικούς εκπροσώπους και το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό συνηγόρων υπερασπίσεως. 

Σήμερα Παρασκευή οι υπερασπιστέςτων κατηγορουμένων  ζήτησαν από το δικαστήριο την κλήτευση ως μαρτύρων κρατούμενων των φυλακών η κατάθεση των οποίων θα εισφέρει στην υπόθεση, επισημαίνοντας, παράλληλα, την απουσία από τη δικαστική αίθουσα σημαντικών μαρτύρων κατηγορητηρίου, οι οποίοι είναι κρατούμενοι των φυλακών και δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανιστούν στο δικαστήριο. 

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με τις θέσεις της υπεράσπισης και πρότεινε την αναβολή της δίκης, λόγω της απουσίας σημαντικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Η εισαγγελέας εστίασε στην απουσία συγκεκριμένου μάρτυρα - κρατούμενου των φυλακών που αρνήθηκε να μεταχθεί για να καταθέσει - ο οποίος ήταν συγκρατούμενος των τριων κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου και, μάλιστα, βρισκόταν στο ίδιο κελί με αυτούς. Η μαρτυρία του, όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, είναι απαραίτητη προκειμένουνν το δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση για την υπόθεση. 

"Υπάρχουν ομιχλώδη σημεία στο κατηγορητήριο που πρέπει να φωτιστούν" είπε  χαρακτηριστικά η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι η  ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν είναι μία πράξη ομολογημένη, καθώς αμφισβητήθηκε έντονα κατά την ανάκριση από τους τρεις κατηγορουμένους στους οποίους έχει αποδοθεί. 

Η εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και να κληθούν τρεις μάρτυρες που πρότεινε. 

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, επικαλούμενο το άρθρο 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λόγω της απουσίας σημαντικών μαρτύρων για την υπόθεση. Παράλληλα επέβαλε 120 ευρώ πρόστιμο για λιπομαρτυρία σε δύο απόντες μάρτυρες διατάσσοντας και τη βιαία προσαγωγή τους. Επίσης, διέταξε την κλήτευση των τριών μαρτύρων που πρότεινε η υπεράσπιση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί πέντε Αλβανοί δύο εκ των οποίων φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου, ο ένας εκ των οποίων καταζητείται, και οι υπόλοιποι τρεις φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος μετήχθη από τις φυλακές Χαλκιδας όπου κρατείται προκειμένου να καταθέσει, καθώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ένας από τους νομικούς εκπροσώπους του κατά την εκδίκαση του σκανδάλου της Energa.

* της Δέσποινας Μπρούσαλη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά