Logo

Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Τρεις οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία της



 
 

Τρία είναι τα άτομα που εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες,  στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη. Ο ένας φέρεται ως ηθικός αυτουργός  - οι σχετικές ποινικές διώξεις έχουν προσωποποιηθεί σε βάρος του - και οι άλλοι δύο φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί στην ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται, ότι η ποινική δίωξη, που αρχικά ασκήθηκε κατ' αγνώστων από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, Γεώργιο Πέτρο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της απόπειρας εμπρησμού κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές και της σύστασης συμμορίας.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη που .αφορά τον ηθικό αυτουργό των αδικημάτων. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άνδρας προερχόμενος  από το στενό φιλικό περιβάλλον της 44χρονης η οποία  βρέθηκε νεκρή στη λίμνη Τριχωνίδα.

Σύμφωνα με το STAR, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός φέρεται κατά τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ότι έδωσε εντολή σε δύο πολύ δικούς του ανθρώπους, στους οποίους και είχε απολύτη εμπιστοσύνη, προκειμένου να κάψουν την 44χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της. 

Η ανακρίτρια Αγρινίου, που χειρίζεται τη δικογραφία για τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη, έχει στα χέρια της έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδριανού Γκουρμπάτζη σύμφωνα με την οποία το σχέδιο δολοφονίας της 44χρονης δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από ένα άτομο. 

Με βάση τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε ο κ. Γκουρμπάτζης,  άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος κλείδωσε τη γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο για να μην μπορεί να βγει. Μάλιστα, η ερμηνεία ότι η γυναίκα πάλευε να σωθεί δίνεται από το εύρημα των πελματικών αποτυπωμάτων από τη μπότα της Ειρήνης Λαγούδη που εντοπίστηκαν στον ουρανό και στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου. 

Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι η ανακρίτρια Αγρινίου θα επιχειρήσει να συνδέσει τον ηθικό αυτουργό με τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. 

Την ίδια ώρα ένα από τα πιο στενά συγγενικά πρόσωπα της 44χρονης άφησε αιχμές για την έρευνα της αστυνομίας,  υποστηρίζοντας ότι η μόνη φορά που κατέθεσε στην αστυνομία, ήταν όταν εξαφανίστηκε η Ειρήνη Λαγούδη, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου.

Μετά, όπως ισχυρίζεται ο συγγενής,  δεν τον κάλεσε κανείς, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ενδείξεις πως η άτυχη μητέρα δολοφονήθηκε. 

Αντίθετα, ο εισαγγελέας Αγρινίου όταν παρέλαβε την δικογραφία τον κάλεσε για κατάθεση όχι μία αλλά δύο φορές, όπως σημειώνει ο ίδιος συγγενής, ο οποίος υποστηρίζει ότι έδωσε σοβαρά στοιχεία τα οποία βοήθησαν το έργο των εισαγγελικών αρχών στην εξιχνίαση της υπόθεσης. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά