Logo

Ποινική δίωξη για τη διάθεση χρημάτων από την απαλλοτρίωση αγροκτήματος του ΑΠΘ



 
 

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την  άσκηση ποινικής δίωξης για τον τρόπο διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ. Η εισαγγελική παραγγελία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες από τη δίωξη για την υπόθεση της αγοράς κτηρίου προκειμένου να στεγαστούν ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, που αφορά το διάστημα 2005-2011, ήταν η καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή που ισχυρίστηκε ότι από τα 25 εκατομμύρια ευρώ της απαλλοτρίωσης εκτάσεων του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής κατέληξαν σ’ αυτή μόλις 2 εκατ. ευρώ, αν και προέρχονταν από περιουσιακό στοιχείο της.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα  υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου και διατέθηκαν σε δαπάνες, με απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στη Χαλκιδική κ.ά.

Το ΣΔΟΕ και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στις αρχές του 2017 άρχισαν να διερευνούν την καταγγελία αυτή. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η υπόθεση πλέον έχει διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή,ο οποίος θα καλέσει το προσεχές διάστημα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά