Logo

Απόφαση του ΣτΕ υπέρ των χορηγιών ειδήσεων του ραδιοφώνου



 
 

Δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς διατάξεις που απαγορεύουν τις χορηγίες σε προγράμματα επικαιρότητας και ειδησεογραφίας.

Με αυτό το σκεπτικό τo Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «ναι» στις χορηγίες και στις ειδήσεις ραδιοφωνικών σταθμών και ακύρωσε πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Real fm.

Το Δ'  Τμήμα του ΣτΕ, αναλυτικότερα, στην υπ' αριθμ.  823/2018 απόφασή του επισημαίνει δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς οι διατάξεις των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, δηλαδή τα άρθρα  11 και 1 των ΠΔ 109/2010  100/2000, αντίστοιχα, βάσει των οποίων απαγορεύονται οι χορηγίες σε προγράμματα επικαιρότητας και ειδησεογραφίας.

Αφορμή για την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποτέλεσε πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ,  που επιβλήθηκε στον Real fm από το ΕΣΡ, για την προβολή συγκεκαλυμμένης διαφήμισης.

«Η κύρωση του προστίμου για την παραβίαση της απαγόρευσης χορηγίας σε ενημερωτικές εκπομπές πάσχει», τονίζει στην απόφασή του το ΣτΕ  «σβήνοντας» το επιβληθέν πρόστιμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά