Logo

Μάτι: Προθεσμία λαμβάνουν οι κληθέντες ως ύποπτοι για να απολογηθούν



 
 

Αυτοπροσώπως είτε δια των δικηγόρων τους οι κληθέντες ως ύποπτοι για την πυρκαγιά στο Μάτι ζητούν να ενημερωθούν για την δικογραφία. Ο εισαγγελέας τους δίνει προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους έως το πρώτο 15ήμερο του ερχόμενου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν αφορά μόνον στα αίτια, αλλά και στις ευθύνες των αρμόδιων φορέων και ξεπερνά τις 6.000 σελίδες. Καταθέσεις μαρτύρων, πορίσματα πραγματογνωμόνων, συνομιλίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τα ενημερωτικά των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ εμπεριέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία την οποία πρέπει να μελετήσουν οι καλούμενοι πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου πήρε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, δήλωσε ότι “αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη Δικαιοσύνη, ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά