Logo

Δίκη Siemens: Δεν δωροδόκησα, δεν υπήρξε ζημία για τον ΟΤΕ υποστήριξε ο Πρ.Μαυρίδης



 
 

«Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρείας».

Με τη φράση αυτή ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάς, Πρόδρομος Μαυρίδης,  αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται  στη δίκη για την κυρίως δικογραφία του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού, δηλαδή  τη σύμβαση ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ που υπογράφηκε το 1997.

Ο Πρόδρομος Μαυρίδης απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε όσα του καταλογίζει το κατηγορητήριο - διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών σε παράνομες πληρωμές - και επικαλέστηκε αποφάσεις της Ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης που, όπως είπε, δικαιώνουν την θέση του.

Χαρακτηριστικά είπε: «Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε».

Επικαλέστηκε, επίσης, δεκάδες έγγραφα και υποστήριξε ότι  η επαγγελματική σχέση του με την Siemens ξεκίνησε δύο χρόνια αφού είχε υπογραφεί η επίδικη σύμβαση.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από την σύμβαση δεν προκύπτει ζημιά του ΟΤΕ, λέγοντας πως επρόκειτο για ένα «γιγαντιαίο πρόγραμμα» επωφελές «χρηματοοικονομικά» για τον οργανισμό, προκαλώντας τον ΟΤΕ να ζητήσει αναπροσαρμογή τιμών.

«Αφού η σύμβαση είναι ανοικτή, γιατί δεν ζητά λοιπόν ο ΟΤΕ την εφαρμογή και της ρήτρας για την αναπροσαρμογή των τιμών; », διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Να σας πως εγώ γιατί δεν το κάνει. Γιατί θα του κοστίσει 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ. Αν έχει ζημιωθεί ας το κάνει λοιπόν να το δούμε».

Συνεχίζοντας ισχυρίστηκε ότι μετά το 2000 με συγκεκριμένες τακτικές του, ο ΟΤΕ προκαλούσε πρόβλημα στην ελληνική Siemens κάνοντας κάποιες φορές «έξαλλους τους Γερμανούς».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά