Logo

Παραγγελία της Ξένης Δημητρίου για διερεύνηση περιστατικών βίας κατά δημοσιογράφων



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας με αφορμή καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ανά την Ελλάδα.

Η παραγγελία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού απευθύνεται στις  Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και δι’ αυτών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα με βάση καταγγελία περι αύξησης περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων, με ρατσιστικά  κίνητρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Δημητρίου επικαλείται στο έγγραφό της λόγους όπως την  ελευθερία του Τύπου ως συστατικού της Δημοκρατιας, «τη δημοκρατική λειτουργία του οποίου οφείλουμε να διασφαλίζουμε» και επισημαίνει ότι  είναι «υποχρέωση, και καθήκον μας, να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις, να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν».

Τέλος, η κ. Δημητρίου, απευθυνόμενη στους  εισαγγελείς της χώρας, ζητεί  την εκ μέρους τους συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων αλλά και την άμεση, και έγκαιρη παρέμβασή τους,όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά