Logo

Θεσσαλονίκη: "Καμπάνες" από το Εφετείο με ισόβιες και πολυετείς καθείρξεις σε μέλη κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια κάθειρξης σε τρεις κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για την ένταξη τους σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά, αποκομίζοντας μέσα σε, περίπου, έξι μήνες  όφελος 1,5 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήρο για την ίδια υπόθεση καταδίκασε άλλους τέσσερις κατηγορουμένους σε πρόσκαιρες καθείρξεις  από 6 έτη έως 9 έτη  και άλλους 27 σε ποινές φυλάκισης από 10 μήνες έως 5 έτη, ενώ κήρυξε αθώους άλλους 10 συγκατηγορουμένους τους. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πολυμελές κύκλωμα φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2016 έως το Μάιο του 2017 προέβη στην εισαγωγή 150 κιλών ηρωίνης,(περίπου 5 κιλά κάθε μήνα) από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια η ναρκωτική ουσία διακινήθηκε σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Κρήτη, καταλήγοντας στα χέρια τοξικομανών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο  Βούλγαρος αρχηγός και οι τρεις συμπατριώτες του που φέρονται ως υπαρχηγοί διέφυγαν τη σύλληψη και δεν ήταν ανάμεσα στους συνολικά 44 κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στη φυλακή οδηγήθηκαν για να εκτίσουν τις ποινές τους  12 από τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. 

Για τους υπόλοιπους, το δικαστήριο είτε ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, επί τριετία, είτε αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση τους και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά