Logo

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, υπέβαλε υπόμνημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι



 
 

Με την κατάθεση ενός υπομνήματος 70 σελίδων ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, παρείχε έγγραφες εξηγήσεις στους εισαγγελείς, ανοίγοντας τον κύκλο των ανωμοτί καταθέσεων των υπόπτων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. 

Ο κ. Μπουρνούς στο υπόμνημά του περιγράφει λεπτομερώς όσα συνέβησαν πριν κατά τη διάρκεια καθώς και μετά την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο υπόμνημά  του καταγράφει την οργανωτική δομή του δήμου Ραφήνας για την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών, ισχυριζόμενος ότι  η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Μάλιστα, επισημαίνει στο υπόμνημα πως  ο ίδιος βρέθηκε στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά.

Επίσης, αναφέρεται στην προσπάθεια που, όπως λέει, έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.α.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι από τους υπόπτους διάπραξης αδικημάτων που έχουν κληθεί να παράσχουν έγγραφες εξηγήσεις (ανωμοτί καταθέσεις)  έχουν ζητήσει προθεσμία για τις επόμενες ημέρες. 

Μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων είναι η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά