Logo

Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο [φωτο]



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ρατσιστικής φραστικής επίθεσης που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague, την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η παραγγελία της κ. Δημητρίου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνήσει την τυχόν  διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν στείλει το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Τι είπε ο  Τάκης Τσουκαλάς

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, ο Τάκης Τσουκαλάς, γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και της Θύρας 7,  έπνεε μένεα κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού για τον σχεδιασμό της ομάδας στους γκαρντ. 

Ο κ. Τσουκαλάς, συγκεκριμένα, υποστήριζε ότι ήταν λάθος ο σχεδιασμός, τονίζοντας πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν γίνεται να παίζει τόσα πολλά λεπτά και δεν μπορεί να τρέχει πάνω κάτω. Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τον παίκτη του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο  «πίθηκο», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα μπ...λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Οι φράσεις του Τάκη Τσουκαλά προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις με συναδέλφους του Θ. Αντετοκούνμπο καλαθοσφαιριστές και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ, καταδικάζοντας «αυτή την αρρώστια που "ταλαιπωρεί" μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».

Η στήριξη του  Γιάννη Αντετοκούνμπο

Την Πέμπτη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ανάρτησή του στο Instagram εξέφραζε τη στήριξή του στον αδελφό του, γράφοντας  «Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Συμπαράσταση και από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τον Θανάση Αντετοκούνμπο  «ανεβάζοντας» στο λογαριασμό του στο Instagram και στο Facebook φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με γυρισμένη πλάτη,  φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας μπάσκετ με το όνομα «Αντετοκούνμπο».

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά