Logo

Εισαγγελική έρευνα για τους νεοναζί του ΟΑΚΑ



 
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) σχετικά με την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου "μαύρος ήλιος", στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία. 

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας. Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί  αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέβαλε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου αναφορά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ ζητώντας τους να πράξουν τα δέοντα. Μαζί με την αναφορά ο κ. Βασιλειάδης υπέβαλε και φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται τα ρεπορτάζ με το σύνολο  του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο γήπεδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά