Logo

Απέδρασε από την Αθήνα ο υπόδικος Ελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Οσβαλντ - Έσπασε το «βραχιολάκι» επιτήρησης



 
 

Ο υπόδικος για το σκάνδαλο της Siemens και για δικογραφίες σχετικές με μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι καταζητούμενος από την Τρίτη το μεσημέρι.

Ο Όσβαλντ, κομβικό πρόσωπο στη διακίνηση "μαύρου" χρήματος σε μεγάλες υποθέσεις που διερευνώνται ή εκδικάζονται από τη Δικαιοσύνη (Simenes, εξοπλιστικά)  μετά από πολυετή αναζήτηση είχε συλληφθεί  στο Αμπού Ντάμπι, το 2015 μετά από διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών και είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς, Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη.

Το Νοέμβριο του 2016 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας είχε αφεθεί ελεύθερος σε κατ' οίκον περιορισμό με  «ηλεκτρονικό βραχιολάκι». 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 20-11-2018 διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση για τον Όσβαλντ

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος  επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Siemens.  Λίγη ώρα αργότερα έσπασε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald.

Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Το βούλευμα  για κατ’ οίκον περιορισμό

Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμ. βούλευμα 686/2016, είχε κάνει  δεκτή την αίτηση αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Ελβετού Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. 

Συγκεκριμένα, διέτασσε τον κατ’ οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι), ενώ παράλληλα επέτρεπε τη μεταβίβασή του στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Οι κατηγορίες σε βάρος του  αφορούν εκτός από το σκάνδαλο της Siemens, τις προμήθειες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN , των  ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embrae, και του ρώσικου αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK. Ενώ φέρεται ότι μαζί με τον προϊστάμενό του Φάνη Λυγινό ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος και καταζητείται είχαν στήσει κύκλωμα ξεπλύματος μιζών στην Dresnerbank και στην BNP Paribas.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά