Logo

Συνελήφθη με ένταλμα και προφυλακίστηκε 60χρονη επιπλοποιός για το «τρομοδέμα» στη Μέρκελ το 2010



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας ανακριτή, προχώρησε στη σύλληψη μιας 60χρονης για την υπόθεση αποστολής τρομοδέματος στην Άνγκελα Μέρκελ, το 2010. 

Η 60χρονη, πρώην ιδιοκτήτρια καταστήματος με έπιπλα στην Καλλιθέα, έχει ήδη μεταχθεί και κρατείται στον Κορυδαλλό, καθώς συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος την έκρινε προφυλακιστέα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το αποτύπωμα της 60χρονης φέρεται να βρέθηκε, μετά από πολυετή ανάλυση, στο βιβλίο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και είχε ως αποδέκτη την Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»  έστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και στην Γερμανίδα καγκελάριο. 

Οι γερμανικές αρχές διαβίβασαν τα στοιχεία για το εύρημά τους στην ΕΛ.ΑΣ,  η οποία το ταυτοποίησε άμεσα, καθώς η 60χρονη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις οικονομικής φύσεως, οπότε τα αποτυπώματά της υπήρχαν στη βάση δεδομένων των ελληνικών διωκτικών αρχών. 

Η Ελληνική Αστυνομία με τη σειρά της διαβίβασε τα στοιχεία στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 60χρονης. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr, η 60χρονη δήλωσε  άγνοια για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ υποστήριξε ότι  έκανε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία.

Η ίδια ιστοσελίδα επισημαίνει, επικαλούμενη πηγές, ότι έγινε έρευνα και σε άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της 60χρονης  - κυρίως νεαρά άτομα - χωρίς  να βρεθεί οποιαδήποτε διασύνδεση με μέλη των «Πυρήνων» ή άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά