Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον Αρτέμη Σώρρα, κρίνοντάς τον ένοχο για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση και για διέγερση.
Η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο, μετά από μήνυση για τη δράση του προέδρου της "Ελλήνων Συνέλευσις" που υπέβαλε στην Εισαγγελία ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για τα ίδια αδικήματα και έξι συγκατηγορουμένους του Αρτέμη Σώρρα τους οποίους καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ τον καθένα. Στην ποινή πέντε εκ των καταδικασθέντων δόθηκε αναστολή. Για τον έκτο καταδικασθέντα η ποινή είναι εξαγοράσιμη.
Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης, ο οποίος επισήμανε ότι υπήρχαν πολίτες που έκαναν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως λένε.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στις απολογίες τους τα αδικήματα που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι πιστεύουν πως υπάρχουν τα χρήματα μετά και την απόφαση του 2013 και εξέφρασαν την απορία τους γιατί κάθονται στο εδώλιο.
Ο εισαγγελέας της έδρας, Ευστάθιος Θεοφανίδης ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην ενός, ο οποίος κατά την τέλεση των πράξεων είχε αποβάλλει ήδη την ιδιότητα του ως στελέχους μέλους του πολιτικού φορέα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο στην αγόρευσή του για μια ιδιότυπη "σεισάχθεια", για ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα με κομβικό πόλο τον πρώτο των κατηγορουμένων, Αρτέμη Σώρρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι όποιος εκμεταλλεύεται την απελπισία του λαού, μιλάει στην καρδιά του.
Κατά τον εισαγγελέα, δεν αποδείχτηκε ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν. Αποδείχτηκε όμως το εντελώς αβάσιμο των ισχυρισμών - ισχυρισμοί που πέρασαν στο κόσμο. Χαρακτήρισε την όλη κατάσταση και ως απείθεια στο νόμο και στο Σύνταγμα. «Αυτό πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας» είπε και τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές κατατείνουν εναντίον της δημόσιας τάξης ως συνισταμένη των έννομων αγαθών, της κοινωνικής ειρήνης.
Αντιδράσεις
Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας: "ντροπή" και "Ιερά εξέταση".
Μάλιστα, ζητήθηκε να γίνει προσαγωγή μιας γυναίκας, ενώ και άλλοι ζήτησαν ... να προσαχθούν όλοι μαζί!
Τελικά, οι υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα βγήκαν από την αίθουσα, ενώ συνέχιζαν φωνάζοντας "Ελλάς" έξω από τα δικαστήρια, καθώς και ψέλνοντας τον Εθνικό ύμνο.
Το δεδικασμένο
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για ακύρωση του κατηγορητηρίου, λόγω δεδικασμένου, υποστηρίζοντας ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνεται και στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από τις δικαστικές αρχές σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα. Ο τελευταίος στο απολογητικό του υπόμνημα είχε επιμείνει ότι διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της χωρίς, ωστόσο, να πείσει, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του τον είχαν κρίνει προφυλακιστέο.
Επίσης, ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών αλλά και πλημμέληματικών κατηγοριών, στο υπόμνημά του είχε κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων τα οποία μπορούν να ... σώσουν την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση!
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2018 από directNEWS.gr