Logo

Στη φυλακή έξι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο [βίντεο+φωτο]



 
 

Βαριές «καμπάνες» για έξι από τους συνολικά εννέα κατηγορουμένους έριξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας που εκδίκασε την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, μετά από καυγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα, μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη και έκρινε ενόχους για αυτή έξι εμπλεκόμενους στους οποίους επέβαλε ποινές κάθειρξης

15 έτη στον 1ο  κατηγορούμενο

10 έτη στον 2ο κατηγορούμενο

9 έτη στον 6ο, 7ο και 8ο κατηγορούμενο

5 έτη στον 5ο κατηγορούμενο

Όπως επισημαίνει το patrastimes.gr,  το δικαστήριο έκρινε, παράλληλα, ότι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ένας Έλληνας μπάρμαν και δύο Σέρβοι, τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, αδίκημα που διώκεται κατόπιν έγκλησης, η οποία, ωστόσο, δεν είχε υποβληθεί από την οικογένεια του θύματος. Για το λόγο αυτό το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη εναντίον των συγκεκριμένων κατηγορουμένων. 

Σε τρεις από τους Σέρβους καταδικασθέντες το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό. 

Σύμφωνα με το tempo24.news.gr,  οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν η έφεση κατά της απόφασης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο. To δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα. 

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε, για τον ιδιοκτήτη και τον μπάρμαν της επιχείρησης, να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, για απλή συνέργεια, σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

Απογοητευμένοι από την απόφαση οι γονείς του θύματος

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρόντες στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ήταν κα οι γονείς του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα, οι οποίοι δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απόφαση. 

Η μητέρα του θύματος,  μεταξύ άλλων, σημείωσε χαρακτηριστικά "Δεν είναι αυτή δικαιοσύνη για έναν φόνο...Ήταν μεγάλη η βιαιότητα. Δεν χτυπάς κάποιον έτσι στο κεφάλι με τόση βία, αυτό σημαίνει ότι θέλεις να τον σκοτώσεις, είχες πρόθεση να τον σκοτώσεις. Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να αξίζει το ίδιο σε όλες τις χώρες και παντού. Το ίδιο θα περιμέναμε αν ήμασταν στην Αμερική. Δικαιοσύνη για το φόνο του γιου μας...".

"Όποιος έχει παιδιά και δει το βίντεο με τη δολοφονία του γιου μας θα καταλάβει...", συμπλήρωσε ο πατέρας του νέου που δολοφονήθηκε έξω από μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά