Logo

Οι πρώην υπουργοί, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη για το C4I



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση παραλαβής του συστήματος Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, C4i κάλεσε προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες οι οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην  γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας τάξης Κώστας Αιλιανός και ο τότε Νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε προς το δικαστήριο η πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με υπεργολάβο την Siemens.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ως προς την κλήση του Προκόπη Παυλόπουλου, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Οι τότε υπουργοί φέρονται ότι πείστηκαν από τους  εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να το Ελληνικό δημόσιο να ζημιωθεί κατά  147.000.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στη δίκη για το C4I κατηγορούμενοι είναι 19 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.

Οι «19» παραπέμφθηκαν σε δίκη με το υπ' αριθμ. 1732/2017 βούλευμα του συμβούλιο Εφετών της Αθήνας  με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά