Logo

Παρενέβη ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητεί την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσής, καθώς με την ετυμηγορία αυτή η καθαρίστρια από το Βόλο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να την μελετήσει, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης την οποία έχει, ήδη, ζητήσει με προσφυγή του ο συνήγορος της.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπεράσπιση της 53χρονης καθαρίστριας, που κρατείται στις φυλακές της Θήβας, να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε γιατί παραποίησε, πριν από 18 χρόνια, το απολυτήριο του δημοτικού ώστε να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό.

Η σχετική αίτηση, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης , ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου το αίτημα για την αποφυλάκιση της γυναίκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ξένη Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της επίμαχης απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας, αναφέρει μεταξύ άλλων

«Ο διορισμός στο Δημόσιο με πλαστά ή ανακριβή πιστοποιητικά, ακόμα και ενός φτωχού ανθρώπου, ακόμα και σε θέση καθαρίστριας, είναι απολύτως λογικό να τιμωρείται.

Αλλά τόσο ο ποινικός νόμος όσο και ο ποινικός δικαστής, από την απόφαση του οποίου κρίνεται η μοίρα ενός ανθρώπου, οφείλουν να σέβονται σε κάθε περίπτωση την αρχή της αναλογικότητας.

Θεμέλιο της τερατώδους ποινής που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια φαίνεται πως ήταν η μεγάλη ζημία του Δημοσίου, που το δικαστήριο την εξίσωσε με τους μισθούς δύο δεκαετιών, όσο χρόνο δηλαδή αυτή η γυναίκα καθάριζε παιδικούς σταθμούς. Έλεος!».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά