Logo

Ισόβια σε δύο χασισοκαλλιεργητές στους Γαργαλιάνους



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, σε ισόβια κάθειρξη έναν 58χρονο από τη Μεθώνη και έναν 48χρονο από τους Γαργαλιάνους επειδή διατηρούσαν μια από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες των τελευταίων ετών, στην αγροτοδασική περιοχή Κοκκινοχώραφα στους Γαργαλιάνους, με 1.142 δενδρύλλια που το ύψους τους έφτανε έως και 4,5 μέτρα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 μέσα στη φυτεία και παραδέχτηκαν ότι αυτοί ήταν οι καλλιεργητές. Εκτιμάται ότι τα κέρδη τους θα ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η χασισοφυτεία ήταν καλά κρυμμένη με ψηλά δέντρα τριγύρω, ποτιζόταν και λιπαινόταν αυτόματα, με το νερό και το λίπασμα να πέφτει σε κάθε δέντρο ξεχωριστά. Τα δέντρα ήταν δεμένα ώστε να μην καταστρέφονται από τον αέρα και στα σημεία που οι σωλήνες δεν καλύπτονταν από την βλάστηση τις είχαν βάψει με σκούρο πράσινο χρώμα ώστε να διακρίνονται δύσκολα. Επίσης, λάμβαναν όλα τα μέτρα ώστε να μην αφήνουν πίσω τους γενετικό υλικό, αφού μάζευαν όλες τις γόπες των τσιγάρων τους και ξέπλυναν με χλωρίνη οτιδήποτε έπιαναν.

Ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η υπηρεσία τους είχε την πληροφορία ότι κάποιοι καλλιεργούν μια μεγάλη φυτεία στην περιοχή από τις αρχές του καλοκαιριού. Ξεκίνησαν λοιπόν να αναζητούν πού βρίσκεται αυτή η φυτεία, αλλά παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν -κι αυτό, όπως φάνηκε μετά την ανακάλυψή της, οφειλόταν σε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που είχαν λάβει οι δύο κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει η eleftheriaonline.gr.

Οι αστυνομικοί όμως επανήλθαν στην περιοχή στις 19 Αυγούστου για να ψάξουν τη χασισοκαλλιέργεια, αυτή τη φορά από αέρος με το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Και από ψηλά φαινόταν σε κάποια κομμάτια της, σε 200 μέτρα απόσταση από τον κεντρικό δρόμο Φιλιατρά - Κορυφάσιο, κάτω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Όπως εξήγησε ο αστυνομικός, τριγύρω υπήρχαν ψηλά δέντρα που την έκρυβαν στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ο 51χρονος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι μαζί με τον άλλον καλλιεργούσαν τα χασισόδεντρα υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να ανταλλάξουν το χασίς με ηρωίνη και κοκαϊνη. Τη χλωρίνη στο σακίδιο την δικαιολόγησε λέγοντας ότι έτσι καθάριζαν τις κόλλες που έμεναν στα χέρια τους από το χασίς.

Ο έτερος κατηγορούμενος, πιο λακωνικός, αποδέχτηκε και αυτός ότι έκαναν μαζί την καλλιέργεια και υποστήριξε ότι δεν τους ενδιέφερε πόσο θα έβγαζε το κάθε δέντρο,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά