Logo

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε ο Αρτέμης Σώρρας - Υπόσχεται ότι δεν θα διαφύγει γιατί είναι «πολιτικός αρχηγός»!



 
 

Κι ενώ ολοένα διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο προφυλακισμένος πρόεδρός της προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος περίπου πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή του. 

Ο Αρτέμης Σώρρας, συγκεκριμένα, με την προσφυγή του προς το δικαστικό συμβούλιο υποστηρίζει πως αν  αποφυλακιστεί δεν πρόκειται να διαφύγει καθώς είναι «πολιτικός αρχηγός»!

Αναφορικά με το γεγονός ότι επί 15 μήνες ήταν καταζητούμενος μέχρι να εντοπιστεί από την αστυνομία και να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή επικαλείται κίνδυνο ζωής που τον ανάγκαζε να παραμένει κρυμμένος.

Παράλληλα, εμμένει τόσο στην αθωότητά του, την οποία όπως ισχυρίζεται, απέδειξε και ενώπιον του ανακριτή με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε, όσο και στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή, είναι κάτοχος 600 δισ. δολαρίων που θα βγάλουν την Ελλάδα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» και οι συγκατηγορούμενοι του φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι δρούσαν «ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη».

Σημειώνεται, ότι στα οκτώ πρόσωπα που είχαν αρχικά κατηγορηθεί για τη δράση της «Ελλήνων Συνέλευσις» προστέθηκαν με βάση τα στοιχεία της ανάκρισης και άλλα δέκα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά