Logo

Βόλος: Καταδικάστηκε 33χρονος γιατί παρίστανε το δικηγόρο



 
 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνων έναν 33χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε στις καταγγελίες που είχαν γίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για απάτες σε βάρος δύο αλλοδαπών τα έτη 2013 και 2014, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και να διατάξει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο 33χρονος αντιμετώπιζε τα αδικήματα της απάτης κατ'  εξακολούθηση και  της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας Το δικαστήριο τον κήρυξε αθώο για την πρώτη πράξη και ένοχο για την αντιποίηση.

Στο εδώλιο κάθισε και η μητέρα του 33χρονου, που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε αντιποίηση άσκησης δικηγορίας και απάτη και κρίθηκε αθώα και για τις δύο πράξεις.

Όπως αναφέρει ο  "Ταχυδρόμος"  στο δικαστήριο εξετάστηκαν την Παρασκευή συνολικά τέσσερις μάρτυρες, ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Μαγνησίας Αντώνης Σάχος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης και δύο αλλοδαποί, ένας 27χρονος και ένας 46χρονος Αλβανοί.

Ο 27χρονος αναφέρθηκε στην περιπέτεια του αδερφού του και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τα έγγραφα του αδερφού του για την άδεια διαμονής και μετά από δύο χρόνια βρέθηκε κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Ο 46χρονος Αλβανός, αντίστοιχα, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος του ζήτησε 1.500 ευρώ προκειμένου να καταθέσει αγωγή γιατί υπήρχε μία απορριπτική απόφαση για την άδειά του και του έδωσε 1.000 ευρώ. Εντούτοις σε έλεγχο της Αστυνομίας υποστήριξε ότι συνελήφθη και μετά πήρε πίσω τα χρήματά του και προσέφυγε σε δικηγόρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μαγνησίας, η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους αλλοδαπούς ως δικηγόροι και ότι δεν είχαν λάβει ποτέ εξουσιοδοτήσεις τους. Υποστήριξε ότι αυτό που έκαναν οι κατηγορούμενοι ήταν να συνοδεύουν τους αλλοδαπούς για να καταθέσουν οι ίδιοι οι αλλοδαποί τα έγγραφά τους στην Υπηρεσία. Στην πορεία, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων από την υπεράσπιση, οι κατηγορούμενοι παρακολουθούσαν τις υποθέσεις και όταν απαιτούταν, τότε σύστηναν στους αλλοδαπούς δικηγόρους για να απευθυνθούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς φερόταν να παρουσιάζεται στους αλλοδαπούς σαν δικηγόρος, ενώ η μητέρα του φερόταν να παρουσιάζεται σαν βοηθός δικηγόρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά