Logo

Για τις 29 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν



 
 

Για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, για την δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν. Ο 27χρονος δέχτηκε δολοφονική επίθεση στις 17 Ιανουαρίου 2013, ενώ πήγαινε στην δουλειά του με το ποδήλατό του, στα Πετράλωνα.

Για το έγκλημα αυτό έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος με την απόφαση μάλιστα να τους καταλογίζει χωρίς καμία αμφιβολία ρατσιστικό κίνητρο.

Οι δύο κατηγορούμενοι που δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση φέρονται ότι δολοφόνησαν τον 27χρονο, με 17 μαχαιριές και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν.

Στην έρευνα που ακολούθησε, στο σπίτι του Διονύση Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Χρήστου Στεργιόπουλου εντοπίστηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Παρών στο δικαστήριο ήταν το πρωί ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος ήρθε από το Πακιστάν για τη διαδικασία. Ο πατέρας του 27χρονου απηύθυνε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην ελληνική Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας δικάζονται οι δύο δράστες της δολοφονίας του παιδιού του.

Τη σύντομη διαδικασία παρακολούθησαν το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Ψυχογιός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά