Logo

Το διαβιβαστικό και η κατάθεση στη δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου και το C4i που κατατέθηκε στη Βουλή [έγγραφα]



 
 

Στη δικογραφία για το C4, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις εισαγγελικές αρχές, περιλαμβάνεται διαβιβαστικό που αφορά τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου ο οποίος φέρεται να ελέγχεται για ενδεχόμενη «παθητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση» κατά την ανάθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημιά που προξενήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατ. δρχ ή 150.000 ευρώ».

Η επίμαχη δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i). 

Μεταξύ αυτών των στοιχείων περιλαμβάνεται και μία νέα κατάθεση μάρτυρα στον αρμόδιο εφέτη ειδικό ανακριτή, η οποία  φέρετα να εμπλέκει τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου. 

Στη δικογραφία που αριθμεί, περίπου, 20.000 σελίδες, περιλαμβάνονται καταθέσεις για επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών. Επίσης, περιλαμβάνεται και το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, ενώ πολλά ερωτήματα φέρετγαι να  προκαλεί το γεγονός ότι οι αποφάσεις υπέρ μιας συγκεκριμένης εταιρείας άλλαζαν μετά τα τηλεφωνήματα που γινόντουσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία προκύπτει ότι πολύ συχνές ήταν και οι επικοινωνίες του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Τσουκάτο. Στη δικογραφία γίνεται επίσης λόγος για 4 υπεράκτιες εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση χρημάτων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως με βάση τη νομολογία της Novartis η παθητική δωροδοκία δεν θεωρείται υπουργικό καθήκον, συνεπώς, λένε πηγές από τη Βουλή μπορεί να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή που θα διαρκέσει πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η δικογραφία θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε το διαβιβαστικό εδώ 

Διαβάστε την κατάθεση του μάρτυρα εδώ 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά