Logo

Κάθειρξη 48 ετών σε δάσκαλο για αποπλάνηση μαθητριών του



 
 

Ένοχος για αποπλάνηση μαθητριών του κρίθηκε για δεύτερη φορά δάσκαλος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.  Το δικαστήριο που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεσή του εξέδωσε ομόφωνη καταδικαστική ετυμηγορία και επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική κάθειρξη 48 ετών. 

Η υπόθεση με "πρωταγωνιστή" τον 54χρονο εκπαιδευτικό αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούσε ο καταδικασθείς.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο 54χρονος δάσκαλος είναι ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών, πράξεις τις οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τέλεσε στη βιβλιοθήκη του Σχολείου. 

Οι δικαστές τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού δεν αναγνώρισαν κάποιο ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Ωστόσο κατά τη δευτεροβάθμια δίκη ο κατηγορούμενος έτυχε επιεικέστερης ποινικής αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής, αφού πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί κάθειρξη 60 ετών. 

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος του», ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προϊόν παιδικής φαντασίας».

Μάλιστα, μετά την απόφαση απευθύνθηκε στους δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου λέγοντας: «είμαι αθώος, κάνατε λάθος».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά την καταδίκη του ο  54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά