Logo

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές [βίντεο]



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 21 κάτοικους της Χαλκιδικής που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικές με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, όλους τους κατηγορούμενους, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι πέντε κάτοικοι.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από οικείους, φίλους και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης  είπε:  «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι' αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης της ληστείας κ.ά.

Κατά την προδικασία, τέσσερις εκ των κατηγορουμένων είχαν αρχικά προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο η «Ελληνικός Χρυσός» δεν παρέστη ως πολιτικώς ενάγουσα, όπως μεταδίδει το dailythess.gr.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά