Logo

Υπόθεση Χρυσός: Την Κυριακή ενώπιον του ανακριτή ο Ριχάρδος [βίντεο]



 
 

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Δημήτρης - Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος φέρεται κατά τις αστυνομικές αρχές ως αρχηγικό στέλεχος μίας εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων λαθρεμπορίας χρυσού που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ, προσήχθη την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή. 

Ο κατηγορούμενος ζήτησε έλαβε νέα προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή. Το αίτημα για τη νέα προθεσμία υποβλήθηκε από την υπεράσπιση λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο.

Για σήμερα Παρασκευή, είναι προγραμματισμένες και oi απολογίες άλλων 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρονται να δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με τζίρο 400.000 ευρώ την ημέρα.

Ως «βιτρίνα» του κυκλώματος, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, λειτουργούσαν τα δεκάδες ενεχυροδανειστήρια της αλυσίδας «Ριχάρδος» ενώ καθημερινά χρηματοδοτούνταν με 100.000 ευρώ.

Με βάση τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκήσει οι εισαγγελικές αρχές, οι 63 συλληφθέντες και οι 22 συνεργοί τους, που αναζητούνται, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση για κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας, καθώς και τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Τα βίντεο της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που κατέγραψαν στα πλαίσια της έρευνας οι αστυνομικοί, όπου ένας κοινός επιχειρηματίας μετέφερε μία τσάντα με 100.000 ευρώ, την οποία και παρέδωσε σε Τούρκο λαθρέμπορο στο κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα που βρίσκονται σε αυτοκίνητο του κυκλώματος να παραδίδουν ράβδους χρυσού σε οδηγό τουριστικού λεωφορείου προκειμένου να τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά