Logo

Υπόθεση Αιξωνής: Δύο από τους 15 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι



 
 

Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο σχετικά με την καταπάτηση μεγάλης δασικής έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας.

Μόνο δύο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για τους οποίους θα ανακοινωθούν οι ποινές που θα τους επιβληθούν την ερχόμενη Πέμπτη. Πρόκειται για το δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλος ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες και τον επιχειρηματία Κωνσταντίνος Γεωργίου στον οποίο, πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23 χρόνια. Και οι δύο έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Πρωτοδίκως, για την υπόθεση αυτή που ανέκυψε στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο “παραδικαστικό Νο 2”, είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, 21 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους, πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, με τις ενέργειες τους συνέβαλαν στην καταπάτησης της συγκεκριμένης έκτασης η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Ανακοίνωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την αθώωσή του 

Ο ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ένας από τους δικηγόρους που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως για την υπόθεση και απαλλάχθηκαν με τη σημερινή απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, εξέδωσε για την αθώωσή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:  

«Η αθωωτική απόφαση αποτελεί πλήρη ηθική και επαγγελματική μου δικαίωση καθώς το δικαστήριο υιοθέτησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που είχα προβάλλει από την αρχή όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Συνεχίζω τη μαχόμενη δικηγορία».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά