Logo

Ισόβια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για τη δολοφονία του αδελφού του



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο τον 66χρονο πρώην αστυνομικό,  ο οποίος τον Αύγουστο του 2017 σκότωσε με καραμπίνα τον αδελφό του και πυροβόλησε τη νύφη του και του επέβαλε κατά πλειοψηφία (4-3) την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η μειοψηφία του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο 66χρονος έπρεπε να καταδικαστεί για το φόνο του αδερφού του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της νύφης του με «ενδεχόμενο δόλο και ενώ τελούσε εν βρασμώ ψυχής», ισχυρισμός που είχε προβληθεί από την υπεράσπιση.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε για χρόνια διαφορές με τον  69χρονο αδελφό του που ήταν συνταξιούχος λιμενικός.

Σύμφωνα με γείτονές τους, τα δύο αδέλφια  "βρίσκονταν συνέχεια σε διαμάχη και όποτε έρχονταν εδώ μάλωναν”. Και οι δύο αδέλφια  είχαν μετακομίσει στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια επέστρεφαν στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, όπου είχαν γειτονικά σπίτια.

Όπως αναφέρει η Espresso, κατά τη δικογραφία ο συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδελφό του πυροβολώντας τον με καραμπίνα, ύστερα από έντονο καβγά εξαιτίας των οικογενειακών και κληρονομικών διαφορών. Από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί και η σύζυγός του θύματος.

Το έγκλημα έγινε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017, όταν ο 69χρονος πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί βρισκόταν ήδη ο 66χρονος αδελφός του και δεν άργησε να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ τους στην αυλή του σπιτιού, με τον 69χρονο να ζητά από τον αδελφό του τον λόγο, επειδή του είχε στείλει εξώδικο το οποίο είχε μόλις παραλάβει.

Πάνω στον τσακωμό, ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός άρπαξε μία καραμπίνα και πυροβόλησε τον 69χρονο συνταξιούχο λιμενικό.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr  καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επικράτησε ένταση, ενώ ο κατηγορούμενος επιτέθηκε λεκτικά περισσότερες από δέκα φορές (!!!) στον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής και στην ίδια την εισαγγελέα έδρας. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Σαμαρτζής, μετά την καταδικαστική ετυμηγορία του δικαστηρίου, δήλωσε: «Όλες οι αποφάσεις των Δικαστηρίων είναι σεβαστές και όλες ανατρέπονται. Η  ισχνή πλειοψηφία της διαδικασίας δίνει στην υπεράσπιση την ικανοποίηση και την ελπίδα μέχρι το δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά