Logo

Θεσσαλονίκη: Γλίτωσαν τα ισόβια Έλληνες και Αλβανοί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών



 
 

Στα «μαλακά» έπεσαν Έλληνες και Αλβανοί κατηγορούμενοι σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που τους δίκασε τους απάλλαξε από τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης  διακίνησης ναρκωτικών ουσιών - για την οποία προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη - και της συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Οι περισσότεροι  καταδικάστηκαν για απλή διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη και κάνναβη) και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έτη έως 15 έτη, καθώς κρίθηκε ότι δεν συντρέχει  στο πρόσωπό τους  η επιβαρυντική περίσταση της διακεκριμένης διακίνησης, για την οποία θα μπορούσε να τους επιβληθεί ακόμα και ισόβια κάθειρξη.

Η  υπόθεση, που αφορούσε τη διακεκριμένη διακίνηση τεσσάρων κιλών ηρωίνης και κάνναβης και την καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης στα πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών με έδρα και πεδίο δραστηριότητας την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα απαρτιζόταν από Έλληνες και Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την παρακολούθηση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, τα οποία και αποθήκευαν στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Από την αστυνομική έρευνα στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - στα περισσότερα εξ αυτών -  ποσότητες ναρκωτικών σε συσκευασίες οι οποίες προορίζονταν για πώληση, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ στην οικία όπου αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης, στην οικία ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,35 έως 2,40 μέτρων ενώ σε άλλο σπίτι  βρέθηκε σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε πλήρη λειτουργία, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά τον εξωτερικό χώρο, ένα καταγραφικό μηχάνημα και μια οθόνη μόνιτορ.

Κατά το κατηγορητήριο, το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από την παράνομη δραστηριότητά τους υπερέβαινε τις 75.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, σε περίπτωση ενοχής, να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, εξέλιξη που, τελικά, αποφεύχθηκε, καθώς κατά την δικαστική κρίση δεν επρόκειτο ούτε για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, ούτε για δράση εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των καταδικασθέντων σε 12ετή κάθειρξη, Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν, σύμφωνα με το protothema.gr: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς επιβλήθηκε στον εντολέα μας μια ποινή ουδόλως εξοντωτική και κυρίως αποφεύχθηκε ο κίνδυνος της εσχάτης των ποινών σε βάρος του, αφού αποδείχτηκε πέραν αμφιβολίας, ότι ήταν διαφορετικός ο ρόλος του σε σχέση με αυτόν που του αποδιδόταν στο βαρύ κατηγορητήριο. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Εφετείο, όπου είμαστε αισιόδοξοι ότι θα περιοριστεί περαιτέρω η σε βάρος του ποινή με την εκ νέου αξιολόγηση και κρίση των σε βάρος του στοιχείων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά