Logo

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Το Φεβρουάριο η δίκη εννέα ατόμων για τα βασανιστήρια σε βάρος του 20χρονου



 
 

Tον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε πέσει θύμα bullying από συμφοιτητές του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του άτυχου 20χρονου από το Σέλι Ρεθύμνου, εννέα πρώην φοιτητές της Σχολής, που έχουν καταγωγή από την Κρήτη και οι οποίοι θα δικαστούν για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παράνομης βίας.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται 

Το ethnos.gr,  σε ρεπορτάζ του σχετικά με την επερχόμενη δίκη και τα όσα ισχυρίστηκε ένας εκ των κατηγορουμένων αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής: 

Ο δρόμος για τον προσδιορισμό της δίκης άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, όταν τα εννιά άτομα κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», ο ένας από τους εννιά πρώην φοιτητές μίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο Βαγγέλης υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή.

Το συγκεκριμένο άτομο έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουμάκη ήταν ανυπόφορη.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς από τους εννιά δεν ομολόγησε κάποιο από τα αδικήματα που τους καταλογίζονται. Ένας εξ αυτών εμφανιζόταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραμπουκισμών σε βάρος του Βαγγέλη.

Στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying. Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουμένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόμενα στη δικογραφία συμβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουμάκη, το οποίο ερμηνεύτηκε από τον φερόμενο ως δράστη ως μια «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.

«Υπήρχε νια γενική άρνηση για τις κατηγορίες, ωστόσο καταλάβαινες από κάποιες καταθέσεις ότι ο Βαγγέλης βασανιζόταν και ότι αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς. Εκτιμάται ότι όταν ξεκινήσει η δίκη θα ανοίξουν στόματα. Υπάρχουν συµφοιτητές του Γιακουμάκη που θα θελήσουν να μιλήσουν για άτομα που έκαναν συστηματικά bullying και άγριους τραμπουκισμούς σε βάρος του. Υπάρχουν μάρτυρες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν μιλήσει και έχουν εκδηλώσει άτυπα την πρόθεσή τους να το πράξουν» λέει στο «Εθνος» αρμόδια πηγή.

Σε δίκη που είχε γίνει για τις ευθύνες της διοίκησης της σχολής, είχε καταδικαστεί -σε πρώτο βαθµό- σε δύο χρόνια φυλάκιση µε τριετή αναστολή ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Αθώοι είχαν κριθεί οι υπεύθυνοι της εστίας και πρώην βουλευτής, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά