Logo

Για τις 15 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της Energa - Hellas Power



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, διέκοψε για τις 15 Ιανουαρίου 2019 την δίκη για την υπόθεση της Energa - Hellas Power, κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου του κατηγορούμενου Αχιλλέα Φλώρου.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του Αχιλλέα Φλώρου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε τη διακοπή της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς όπως δήλωσε, μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και δεν έχει μελετήσει την δικογραφία.

Η υπόθεση της Energa-Hellas Power οδηγείται σε δεύτερο βαθμό, σχεδόν δύο χρόνια μετά την απόφαση την πρωτόδικη απόφαση, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2017.

Η δικογραφία αφορά στην καταγγελλόμενη υπεξαίρεση τμήματος του χαρατσιού της ΔΕΗ που εισέπραξαν οι συγκεκριμένοι πάροχοι ενέργειας και, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν απέδωσαν. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ το νόμου με αποτέλεσμα οι επτά από τους 11 κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν σε μεγάλες ποινές τότε να βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με βαρύτερες καταδίκες, που για κάποιους δεν αποκλείεται να είναι ισόβια κάθειρξη, με βάση τις διατάξεις του Ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου. .

Ως γνωστόν, τον Φεβρουάριο του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε 11 από τους 19 κατηγορουμένους, ως ενόχους για υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματα και λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ έκρινε αθώους 8. Από τους 11 οι τρεις οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στο επικεφαλής της εταιρείας, Άρη Φλώρο, που ανέρχεται σε 21 έτη κάθειρξη.

Οι δικαστές στην δίκη των παρόχων ηλεκτρική ενέργειας Energa-Hellas Power, οι δικαστές αποφάσισαν τότε την επιστροφή 120.910.680 εκ ευρώ, ωστόσο παρά την δέσμευση ορισμένων κεφαλαίων, το δημόσιο δεν έχει λάβει μεγάλο ποσό των χρημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2018 σπό  directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά