Logo

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κέρδιζε στο κουμ καν τους απαγωγείς του και έλυνε τα καλάσνικοφ!



 
 

«Τι μας λέτε, κύριε Λεμπιδάκη; Είναι δυνατόν; Σας έδωσαν το όπλο να το λύσετε;»  ήταν η αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όταν ο 54χρονος επιχειρηματίας είπε στην κατάθεσή του ότι ένας από τους απαγωγείς του του έδωσε το καλάσνικοφ που κρατούσε. 

Χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε σύμφωνα με το «Έθνος»:  «Κάποια στιγμή είπα σε αυτόν που με φυλούσε. Δεν μου δίνεις το καλάσνικοφ να το λύσω; Δεν μπορώ άλλο να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Και εκείνος μου το έδωσε».

Όταν η πρόεδρος εξέφρασε την  έκπληξή της για τα λεγόμενά του εκείνος απάντησε: «Και όμως ναι»

Η δίκη που διεξάγεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παρέμεινε όμηρος στα χέρια των απαγωγέων 186 ημέρες  και όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα χαιρέτησε δια χειραψίας κάποιους από τους κατηγορουμένους. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν πολύ ευγενικός μαζί τους.

Η στάση του έκανε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να σχολιάσει από έδρας: «Κύριε Λεμπιδάκη, φαίνεται πως δεν θέλετε να βοηθήσετε να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, που  δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη, καταθέτοντας ανέφερε και άλλες απίστευτες ιστορίες.  Όπως είπε, με έναν από τους φύλακές του έπαιζε χαρτιά και συγκεκριμένα κουμ καν, ενώ όπως χαρακτηριστικά προσέθεσε: «Συνήθως τον κέρδιζα». Κάποια στιγμή, μάλιστα, του είχε πει: «Δεν πας να βγάλεις την κουκούλα. Θα σκάσεις με αυτό στο κεφάλι».

Τον συγκεκριμένο απαγωγέα ο Κρητικός επιχειρηματίας τον αποκαλούσε «Ευγένιο», γιατί ήταν πολύ ευγενικός μαζί του. Στην ερώτηση δικηγόρου που υπερασπίζεται κατηγορούμενο εάν είναι αλήθεια ότι ο πελάτης του του πρότεινε να κάνει τον άρρωστο για να γλιτώσει, απάντησε: «Πράγματι μου το πρότεινε. Προσέθεσε, όμως, ότι υπάρχει περιμετρική φύλαξη από ενόπλους και ότι μπορεί να κινδύνευα αν το έκανα. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, μάλλον δεν υπήρχε αυτή η φρούρηση».

Σε άλλη ερώτηση δικηγόρου για το κατά πόσο κατηγορούμενος του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν θα πάρει «ούτε ευρώ» από την απαγωγή, ο Λεμπιδάκης είπε: «Αλήθεια είναι και αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής όλοι το ίδιο έλεγαν».

Σε μια προσπάθεια συνηγόρου να δείξει ότι ο πελάτης του δεν είναι έξυπνος, συνεπώς δεν μπορεί να φέρει μεγάλη ευθύνη για όλα όσα έγιναν, ο Κρητικός επιχειρηματίας ήταν αποστομωτικός: «Εγώ δεν ήρθα εδώ για να προσβάλω κανέναν. Αν θέλει μπορεί να το κάνει μόνος του».

Άνθρωπος που ήταν παρών στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια κατάθεσης του επιχειρηματία είπε στο «Έθνος»: «Ο Λεμπιδάκης έδειξε με τις απαντήσεις του τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης του και το επίπεδό του. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης προτίμησαν να μην του κάνουν ερωτήσεις.».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επιχειρηματίας άφησε να εννοηθεί ότι ξέρει πράγματα για τα οποία δεν καταθέτει. Πηγή σχολιάζοντας την κατάθεση του Λεμπιδάκη αναφέρει: «Αυτό για το οποίο είναι ευγνώμων ο Λεμπιδάκης είναι ότι δεν τον σκότωσαν. Γιατί ξέρει ότι εάν ήθελαν θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Τον είχαν όμηρο για 186 ημέρες, αλλά τελικά βγήκε ζωντανός από αυτό το θρίλερ. Αυτός είναι και ο λόγος που χαρακτήρισε τους απαγωγείς κακοποιούς και όχι δολοφόνους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά